SPORTVOEDING: DE START VAN EEN TOPPRESTATIE

Een sporter mag nog de beste trainer, coach, kinesistherapeut, sportarts e.a. hebben, maar wat als hij de klop van de hamer krijgt tijdens één van zijn belangrijkste sportprestaties? Ongeacht conditie en technische capaciteiten blijft een geoptimaliseerde voeding belangrijk!

De optimale voeding van een sporter hangt af van de duur en intensiteit van de sport, de trainingstijden, het gewenste lichaamsgewicht en het sportseizoen. Een tekort aan een bepaalde voedingsstof kan de prestaties negatief beïnvloeden. Daarnaast is bekend dat zowel een hoog als een laag vetpercentage een negatief effect heeft op de prestaties en/of het herstelvermogen.

Goede sportvoeding is daarom een goed uitgebalanceerde voeding. Dat betekent dat alle voedingsstoffen in de juiste verhouding aanwezig zijn. Voldoende vocht, energie en vitamines bijvoorbeeld.

Als topsporter of intensief recreatieve sporter vergt u veel van uw lichaam. Daarom moet uw voedingspatroon afgestemd zijn op uw fysieke inspanning. Dat wil zeggen: afgestemd op uw sporttak, de intensiteit van het trainingsschema en uw levensstijl. Wij bieden u voedingsadvies op basis van:

    • persoonlijke eisen;
    • persoonlijke energieberekening en screening van tekorten;
    • lichaamsgewicht en vetpercentage-onderzoek.

Interesse voor deze dienst? Wenst u een afspraak? Contacteer ons dan zeker via de contactpagina van deze website!

t.