ETEN ALS TROOST: GEEN OPLOSSING

De link tussen emoties en eten is onmiskenbaar; we vieren een verjaardag met koekjes en taart. Gevoelens van frustratie, verdriet, teleurstelling afreageren op de koelkast, troost zoeken in eten, een moeilijke dag op het werk vergeten met een stukje chocolade of een glaasje wijn, … Iedereen doet af en toe aan emotie-eten. Als het bij af en toe blijft, hoeft het geen probleem te zijn. Voor een groep mensen is het wel een probleem, want bij hen is het een automatisme geworden om problemen ‘op te lossen’ met eetbuien. Vaak hebben ze ook gewichtsproblemen en een haat-liefdeverhouding met eten.

Met een stappenplan kunnen onze diëtistes u helpen om beter om te gaan met emotioneel eten. Op termijn zorgt uw diëtiste ervoor dat u opnieuw een gezonde relatie met voedsel opbouwt, zoals steeds de bedoeling moet zijn. Ook voor andere (erkende) eetstoornissen, zoals anorexia, boulimie of ‘binge eating’ kan u uiteraard bij ons terecht.

Vaak werken we hiervoor samen met een psycholoog of gespecialiseerd centrum en zoeken we samen met de patiënt, rekening houdend met zijn wensen, naar de best mogelijke oplossing.